چگونه ميشود رئيس جمهور يك ماه قبل در مراسم افتتاح نمایشی پروژه نیمه تمام ميدان نفتي سپهر و جفير كه پيمانكار اصلي آن بانك پاسارگاد و زيرمجموعه هايش هستند شركت مي كند اما در كمتر از يك ماه وزير نفت دولت سیزدهم، همان بانك را در ليست سیاه معامله وزارت نفت قرار مي دهد؟!
پس از سالها کشمکش بین کارکنان وزارت نفت و زنگنه که در مقابل اجرای ماده 10 مقاومت میکرد و در ادامه قول اولیهی آقای اوجی برای حل این مشکل که حدود 2 سال هم ایشان موضوع را معطل کرد، اواسط سال گذشته مبلغی به پایه حقوقها اضافه شد، بدون آنکه معوقات آن از سال 93 تا 402 به کارکنان پرداخت شود!
بیگینژاد با بیان اینکه کوتاهیهای صورت گرفته ازسوی آقای زنگنه خسارت عظیمی را به کشور وارد کرده است، اظهار کرد: البته این مسئله که وارد آوردن این میزان خسارت به کشور عامدانه بوده یا جاهلانه، هنوز مشخص نیست اما خروجی نشان میدهد عملکرد وی میلیاردها دلار ضرر به کشور وارد کرده است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در توئیتر نوشت: آقای دکتر ظریف! آنچه سال ۹۹ در جلسه با بنده و جمعی از نمایندگان در دفترتان گفتید، علنی بگویید: «زنگنه در ماجرای ترکمنستان خیانت کرد».
معاون ایدرو از اعتبار ۱۰ الی ۱۲ میلیارد دلاری برای فشار افزایی در پارس جنوبی خبر داد و گفت: فروختن پالایشگاه ایران در کره اشتباه استراتژیک بزرگی بود که زنگنه در دوران خود انجام داد.
شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، وابسته به بانک پاسارگاد محسوب می شود. این مجموعه توانست با یک ضریب آهنگ رشد سریع و غیرمتعارف در هر سه حوزه بالادستی نفت و گاز، پایین دستی نفت و گاز و برق و یوتیلیتی، رقبای قدیمی تر را کنار بزند و قراردادهای دولتی سودآوری کسب نماید!
درحالی زنگنه وزیر نفت روحانی وعده داده بود که پرونده فلرهای گازی در دولت دوازدهم بسته خواهد شد که ایران اکنون یکی از رکورد داران هدر رفت گاز در جهان است و حالا اوجی وعده داده که این مشکل را حل می کند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، راهبرد وزارت نفت از خامفروشی به سمت احداث پتروپالایشگاهها و تبدیل نفت به فرآورده و صادرات آن تغییر کرد، موضوعی که میتواند به افزایش درآمدهای کشور و بیاثرسازی تحریمها کمک کند.
امروز بعد از گذشت سالها از بلاتکلیفی توسعه میدان مشترک آزادگان ، طرح توسعه یکپارچه میدان آزادگان جنوبی با حضور رئیس جمهور و مسئولان وزارت نفت در نهاد ریاست جمهوری به امضا میرسد.
به جریان انداختن پرونده حقوقی زنگنه و تیم وی توسط قوه قضائیه در ماجرای کرسنت، تنها عامل مؤثر و برگ برنده ایران در تغییر نتیجه حکم دیوان داوری بینالمللی درباره بخش دوم پرونده کرسنت خواهد بود.
در پایان دولت دهم، ایران با ارائه مستندات خود در آستانه اثبات وجود فساد در قرارداد کرسنت و ابطال همه ادعاهای نادرست آن بود. اما بعد از ورود مجدد بیژن زنگنه به وزارت نفت در دولت یازدهم همه معادلات تغییر کرد.
وزیر نفت با بیان اینکه به راحتی میتوانیم به تولید روزانه ۶.۵ میلیون بشکه نفت برسیم، گفت: هر دولتی که بیاید باید تولید نفت را به ۶.۵ میلیون بشکه برساند، اما این واقعیتی است که برخی نمیخواهند بپذیرند.